Sütlü, Köfteli Ispanak Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Yarım litre süt
1 demet ıspanak
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su Köfte için:
250 gram dana kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı kaynar su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Pulbiber
Sütlü ve Köfteli Ispanak Çorbası Yapılışı
1 ÖNCELİKLE köfte için bulguru kaynar suda ıslatın. Suyunu çektikten sonra kıyma, rendelenmiş soğan, salça, tuz ve karabiber ilave edin. Tüm malzemeyi yoğurun ve fındık büyüklüğünde parçalar koparın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile fırın tepsisini yağlayın. Kalan zeytinyağı ile elinizi yağlayıp, misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
2 Çorba için unu bir tencereye alın ve tereyağı ile birlikte pembeleşene kadar kavurun. Süt ve suyu ilave edin. Koyulaşana kadar arada bir karıştırarak pişirin. Kıyılmış ıspanak ve pişen köfteleri de ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Tuzunu ayarlayın. Üzeri için tereyağı ile pulbiberi ve salçayı yakıp, çorbaya gezdirin, sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Tarifte ıspanak yerine semizotu da kullanabilirsiniz.
sofra |