Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mayıs 2014, 15:39   #4
Lociz
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ini dosyasındaki başlıklardaki bilgileri alma

Spaw67 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
* Invalid format: $ini (line 17, aliases.ini) diye hata verdi.mirc ini yukleyınce.Baska denedım gene aynı hata.Bitişik yazdığından 17 satırıda bulamadım.

Bide kardeşim işini karışmak gibi olmasın sen benden ıyı bılıyosundurda benim sorunun cevabı bu olduğuna emın mısın ben bunu kullanmak istsem nasıl kullanacam kı addonların içinde

İdentifierler sunlar:

$ini(mirc.ini,0) : mirc.ini de kac tane baslik oldugunu bildirir.
$ini(mirc.ini,N) : mirc.ini dosyasinda N.basligin adini verir. Ornek: $ini(mirc.ini,1) : 1.basligi verir.
$ini(mirc.ini,N,0) : mirc.ini dosyasinda N.basligin altinda kac tane alt baslik oldugunu verir
$ini(mirc.ini,N,X) : mirc.ini dosyasinda N.basligin altindaki X.alt basligin adini verir. Ornek: $ini(mirc.ini,1,1) : 1.basligin 1.Altbasligini verir

Veya senin dedigin gibi istiyorsan
$ini(mirc.ini,sayilar,1) : sayilar basligindaki 1.alt basligi verir. 1 yazan yere 0 aazarsan sayilar basliginda kac tane alt baslik oldugunuverir.

Eger o altbaslikda hangi veri oldugunu ogrenmek istiyorsan (/help $readini)

$readini(mirc.ini,sayilar,1) : sayilar basliginin 1 basligina sahip altbasliginin hangi verisine ait oldugunu verir. Orn:

[sayilar]
1=lociz
2=lcz

[yazilar]
a=muhammed
b=mhmmd

$readin(mirc.ini,sayilar,1) : lociz
$readini(mirc.ini,sayilar,2) : lcz
$readini(mirc.ini,yazilar,a) : muhammed
$readini(mirc.ini,yazilar,b) : mhmmd
$ini(mirc.ini,yazilar,0) : 2[cunku 2 tane altbaslik var]
$ini(mirc.ini,sayilar,0) : 2[cunku 2 altbaslik var]
$ini(mirc.ini,yazilar,1) : a[cunku 1.altbaslik a]
$ini(mirc.ini,sayilar,2) : 2[2.altbaslik 2 oldugu icin]

Mobilden bu kadar oluyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver