İspanyol Mutfağı'ndan Kızarmış Kalamar, Kızarmış Biber Sosu İle
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
400 gram kalamar
1 su bardağı un, tuz
Hamur için:
1 çay bardağı mısır unu
Bir buçuk çay bardağı sıvıyağ
1’er tutam tozşeker ve tuz
Su
Kırmızı biber sos için:
1 adet kırmızı biber
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kıyılmış sarmısak
2 çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı zeytinyağı
Kızartmak için: Sıvıyağ Kızarmış Kalamar, Kırmızı Biber Sosu İle Yapılışı
KalamarI iyice haşlayıp, ince yuvarlaklar halinde kesin. Una bulayın. Kızgın yağda kızartın. Hamur için tüm malzemeyi karıştırın (hamur, krep hamurundan biraz daha yoğun olmalı). Hamuru kaşık yardımıyla kızgın yağa atın. Gevrek bir hal alıncaya kadar kızartın. Kırmızı biber sos için yumurta ve sarmısağı robotta 2 dakika kadar çırpın. Bu arada kırmızı biberi közleyin. Kabuğunu soyup iyice ezip püre haline getirin. Robottaki yumurtanın üzerine zeytinyağı ekleyip çırpın. Sirke, kırmızı biber püresi ve tuz ekleyip tekrar çırpın. Servis tabağına önce kızarttığınız hamuru yerleştirin. Üzerine kızarmış kalamarları dizin. Sosu küçük bir kaba alın. Birlikte servis yapın.
sofra |