21 Mayıs 2014, 21:28
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Leopar Desenli Pasta
LEOPAR DESENLİ PASTA Pandispanya malzemeleri - 4 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi veya vanilya
Ayrıca: 1 tatlı kaşığı kakao Krema malzemeleri - 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı şeker
- 75 gr. tereyağı
- Aroma verici olarak, limon kabuğu rendesi veya vanilya
Leopar Pasta Nasıl Yapılır? - Önce kremayı hazırlayın. Bunun için süt, un ve nişastayı karıştırarak pişirin. Şeker, tereyağı ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2-3 dakika kadar mikserle çırpın. Soğumaya bırakın.
- Pandispanya için, yumurta aklarını sarılarından ayırıp köpürene kadar çırpın. Şekeri yavaş yavaş ilave ederek yumurta aklarına yedirin. Daha sonra sarıları teker teker ekleyerek yumurta akına karıştırın. (Ben tamamını mikserle karıştırdım)
- Un kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştırın.
- Hamurdan küçük bir çorba kasesi kadar ayırın. Kakaoyu ekleyip hamura yedirin.
- Kakaolu hamuru küçük bir poşete koyun. Uç kısmını makasla azıcık kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye poşetteki hamurla gelişigüzel leopar deseni çizin.
- Üzerine kalan sade hamuru, çizgilerin üzerine gezdirerek dökün.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pandispanyayı 9-10 dakika kadar pişirin.
- Pandispanyayı fırından alıp, bir mutfak örtüsünün üzerine ters çevirin.
- Yavaşça yağlı kağıdı çekip çıkarın. pandispanyayı yeniden ters çevirip, kremayı sürün. Yani krema desensiz kısma sürülecek.
- Bir kenarından başlayarak rulo yapın. (Arasına muz da koyabilirsiniz.) Yeniden temiz bir yağlı kağıda sarıp dolaba kaldırın.
- 2-3 saat sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
- Afiyet şifa olsun!
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |
| |