Malzemeler Kek İçin - 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker (10 yemek kaşığı)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1,5 su bardağı un
Sosu için: - 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
Üzeri için: 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt
Süslemek için: Damla çikolata veya hindistan cevizi
İğneli Pasta Nasıl Yapılır? - Yumurta ve şekeri çırpın. Yağ, süt, portakal kabuğu, karbonat ve kabartma tozunu, son olarak unu ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye döküp, soğuk fırına sürün. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Kızaran keke kürdan testi yapıp çıkarın.
- Kek ılınınca, kalın şişle (ben 6.5 numara örgü şişi kullandım) kekin her yerini şişleyin ama delikler birbirine değmesin.
- Sos için su, süt, kakao ve şekeri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayınca 5 dakika bekletin. Daha sonra kekin her yerine gezdirin.
- Kremşantiyi sütle çırpıp kekin üzerine sürün. Veya evde yaptığınız kremayı da sürebilirsiniz.
- Son olarak üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Afiyet şifa olsun.