|
YozGatLı Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ; ben size şöyle bir cevap vereyim anladıgım kadarı ile , örnek vermiş oldugunuz .conf dosyası içinde geçen XX.XX.XXX.197 ip adresi sizinde belirtmiş oldugunuz ESAS ip adresidir.
Örnek olarak belirlemiş oldugunuz .conf'u not defteri ile açarak CTRL ve H yardımı ile dosyanın içinde geçen XX.XX.XXX.197 ip adresi ile yeni ekliyeceginiz ip adresini yazarak degiştirin. En basit ve kısa yöntemi budur.
me {} den kastınız confun en başında olan ,
me {
name "irc.domain.com";
info "";
numeric 1;
};
Bu kısmı mıdır ?
İnşallah yanlış anlamaya kurban gitmeyiz. Yazdıklarınızdan bunu anladım ve yardımcı olmak istedim.
|
aynen, o kısım.. lakin XX.XX.XXX.197 ip adresi ek ip,, XX.XX.XXX.195 esas ip adresim ve şu anda .conf dosyamda XX.XX.XXX.197 adresi var.
me {
name "irc.domain.com";
info "";
numeric 1;
};
bu kısımda ip olmadığından nasıl düzenleyeceğimi bilemedim. yardımlarınız için teşekkürler..
Not: WHM üzerinden host açarken irc.domain.com dedicated ip adresi atayıp XX.XX.XXX.197 adresi yapmıştım. acaba bir çakışma söz konusu olabilir mi? (yani hem irc hem hostu aynı ip üzerinden kullanabilir miyiz?)