Viski Soslu Tavuk
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz,
kırmızıbiber
Sos için:
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı kahverengi şeker
1 çay kaşığı soya sosu
1 adet beyaz soğan,
2 diş sarmısak
Yarım çay kaşığı köri
Yarım su bardağı viski,
tuz
Viski Soslu Tavuk Yapılışı
TAVUK etini sıvıyağ, tuz ve kırmızıbiberle marine edin. Yapışmaz yüzeyli tavada her iki tarafını da kızartın. Sos için, beyaz soğan ve sarımsakları blendırdan geçirin. Üzerine elma sirkesi, şeker, soya sosu, köri, tuz ve viski ekleyip iyice karıştırın. Sosu servis tabağına yayın. Üzerine tavuğu yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.
sofra |