Biberli Buğday Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 su bardağı buğday
Yarım su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er tatlı kaşığı kırmızı pulbiber ve nane
1 su bardağı et suyu
6 su bardağı su
Tuz Pulbiberli Buğday Çorbası Yapılışı
Buğday ve nohudu akşamdan ayrı ayrı ıslatın. Ertesi gün haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin ve unu ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Et suyu ve suyu katıp, kaynayana kadar karıştırın. Buğday, nohut ve tuzu ekleyip, 15 dakika daha kaynatın. Bir tavada erittiğiniz tereyağına nane ve kırmızı pulbiberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin. |