Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mayıs 2014, 06:47   #1
Çevrimdışı
AftieL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antoine Ignace Melling Biyografisi Eserleri




Antoine Ignace Melling veya Anton Ignaz Melling

(1763-1831) Fransız seyyah, mimar ve ressam

İstanbul'daki çeşitli yapıların inşa ve restorasyonunu üstlenmiş ve ayrıca İstanbul'un çeşitli semtlerinden manzaralar içeren gravürler yapmıştır.
Antoine Ignace Melling 1763 yılında Lorraine kentinde doğdu. Mimarlık ve Ressamlık eğitimi gördü. 19 yaşında Osmanlı Devletinin Rusya elçisi tarafından İstanbul'a getirildi. Padişah III. Selim'in kızkardeşi Hatice Sultan'ın Ortaköy'deki sarayını restore etti. Daha sonra padişahın kendisine mimarlık yaptı. Padişah ve saray erkanına yakınlığı sebebiyle 18 yıl boyunca Osmanlı Devleti'ndeki yaşam biçimini yakından gözlemek fırsatı buldu. Gözlemlerini detaylı bir şekilde yaptığı gravürlerde tasvir etti.
Paris'e dönmesinden 1 sene sonra 1803 yılında gravürlerini Pittoresque de Constantinople et des rives du Bosphore adı altında yayınlamağa başladı. 1819 yılına kadar yayınlarına devam etti. 1831 yılında öldü.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver