14 Mayıs 2014, 10:54
|
#1930 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: IRCdaemon/Services Soru - Cevap Bölümü
| Elysian Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | HatE nicki ve ben aynı anda Su nicki için /who Su komutunu uyguluyoruz.Bana gelen cevapta Su nickinin en son giriş yaptığı kanal #Night görünürken; HatE nickinde ise Su nickinin en son giriş yaptığı kanal #Help kanalı olarak görülüyor. Su en son #Night kanalına girdiğini söylediğine göre uygulanan who komutu cevabında son giriş yapılan kanal olarak HatE'in #Help; benim ise #Night kanalını görme sebebimiz nedir? | Soruya dikkat ettim aynı anda giriş yaptıkları değil, aynı anda Su nicki için who komutunu uyguladıkları belirtiliyor. Ayrıca B seçeneğini alternatif olarak vermiştim Açıklamaya kanal modeları ve nick modesini eklemeyi unutmuşum görünen o ki... Düzeltelim; Who komutunu uygulayan (user konumundaki) kullanıcılar, komutu uyguladıkları nick +p modesinde değil ise, ortak kanalda olmasalar dahi son giriş yapmış olduğu kanalı görmektedirler, tabi bu kanalın +p ve +s modelarında olmaması gerekmektedir. Eğer ortak olmayan kanallar +s yada +p konumunda ise yada kişinin nicki +p modesinde ise son görünen kanal ortak kanallarından son giriş yapmış olduğu kanal olur. (Operlar her durumda kişinin en son giriş yaptığı kanalı görmektedir.) Yaptığımız açıklamaya göre sorunun cevabı; Su nickinin +p modesında olduğunu düşünürsek; (kanal modesinin bu durumda işlevi değişmez +s yada +p olmasa dahi ortak kanal değilse who komutunda gizlenicektir) YADA #Night kanalının +s yada +p olduğunu düşünürsek; (nickin modesinin +p olması bir şeyi değiştirmez, ortak kanal değilse who komutunda gizlenecektir.) Genel değerlendirme şu şekilde olacaktır: #Night kanalı soruya göre en son giriş yapılan gerçek kanaldır, fakat yukarıda belirtilen neden/nedenlerden ötürü; #Night kanalında Elysian ve Su nicki bulunmaktadır, yani ortak kanalları arasındadır.Bu nedenle Elysian nickine who sonucunda görünmektedir. HatE nicki ise #Night kanalında değildir, Su nicki ile ortak kanalı #Help kanalıdır. Ortak kanallardan en son giriş yapılan kanal #Help kanalıdır, ve who sonucunda bu kanal çıkmıştır. HatE nicki ile ortak kanalları yok ise, Su nicki +p de değil ve #help kanalı +p/+s modlarında değilse, kişinin giriş sırasına göre son giriş kanalı görülebilir.(gizli kanalların dışında) |
| |