13 Mayıs 2014, 22:07
|
#1926 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: IRCdaemon/Services Soru - Cevap Bölümü
| Elysian Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | HatE nicki ve ben aynı anda Su nicki için /who Su komutunu uyguluyoruz.Bana gelen cevapta Su nickinin en son giriş yaptığı kanal #Night görünürken; HatE nickinde ise Su nickinin en son giriş yaptığı kanal #Help kanalı olarak görülüyor. Su en son #Night kanalına girdiğini söylediğine göre uygulanan who komutu cevabında son giriş yapılan kanal olarak HatE'in #Help; benim ise #Night kanalını görme sebebimiz nedir? | Cevap: Who komutunu uygulayan (user konumundaki) kullanıcılar, komutu uyguladıkları nick ile sadece ortak kanallarına göre en son giriş yapılan kanalı görmektedir. Operlar her durumda kişinin en son giriş yaptığı kanalı görmektedir. Yukarıdaki açıklama doğrultusunda sorumuzda iki alternatif olabilir; A) Elysian ve Su nicki #Night kanalındadır, diğer kanallardan sonra bu kanala giriş yapmıştır ve ortak kanalları olduğundan en son giriş yaptığı kanal #Night olarak görülmektedir. HatE nicki ise #Night kanalında değildir, ancak Su nicki ile #Help kanalı ortak kanalları arasındadır, bu yüzden sırasına göre en son o kanal görünüyordur. Örneğin; Kişinin giriş sırası /join #asd,#help,#night B) Elysian nicki operdır, ve Su nickli kişi en son o kanala girmiştir, ortak kanalı olmasa da who sonucunda son giriş yapılan kanalı görmüştür. HatE nicki ise bulunmadığı kanalı sonuçta göremez ve yukarıda belirttiğimiz gibi; Su nicki ile ortak kanalı #Help kanalıdır, bu yüzden sırasına göre en son o kanal görünüyordur. |
| |