Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
300 gr. Tel kadayıf
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağından bir parmak eksik zeytin yağı
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Arası için: Sucuk ve kaşar
Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır?
Kadayıfı bir kaba alıp üzerine yağı dökün. Elinizle kopartarak kadayıfları küçük parçalara ayırın.
Kadayıfların yarısını tavaya alıp, kenarlarını hafif yükselterek yayın.
Üzerine dilimlenmiş kaşar ve ufalanmış sucukları dizin.
Kalan kadayıfıda sucuk ve kaşarların üzerine yerleştirip elinizle sıkıca bastırın.
Bir kavanoza yumurta, süt ve tuzu koyup kapağını kapatın ve iyice çalkalayın. Kadayıfın üzerine gezdirin.
Ocağın büyük gözüne tavayı alıp, ocağın altını kısın. Alt kısım kızarınca bir servis tabağı yardımıyla böreği ters çevirin.
İki tarafta kızaran böreği tavadan alıp dilimleyerek servis edin.
(Alıntıdır)