Malzemeler:
1 adet küçük marul yada göbek salata
1 adet küçük boy kırmızı soğan
yarım demet maydanoz
isteğe göre mevsim yeşillikleri
zeytinyağı
limon
3 dilim ananas
anansları sotelemek için 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1- Marul ve maydanozu 2 su yıkayıp doğrayın.
2- Soğanın kabuklarını soyup halka halka doğrayın ve halkaları fotoğraftaki gibi birbirinden ayırın.
3- Ananasını bütün ise soyup 1 cm kalınlığında dilimleyin ve küçük parçalara bölün.
4- Yıkayıp dilimlediğiniz yeşil salatayı servis tabağına alın ve karıştırın.
5- Küçük bir tavaya tereyağını koyun ve kızdırın. Dilimlediğiniz ananasları tavaya atın, hafifçe kızarıncaya kadar çevirerek pişirin ve ocaktan alın.
6- Pişen ananslar soğuyunca hazırladığınız yeşilliklerin üzerine serpiştirin, zeytinyağını ve limonunu ekleterek servis yapın.