Pandispanyası İçin
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı kaynar su
- 1 su buçuk bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Kreması İçin
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet muz
Süsü İçin
- Kalıp çikolata rendesi (İsteğe göre)
Yumurtalar kaba alınır ve sıcak su ekleyip köpürene kadar çırpılır. Şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpılır. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvama gelene kadar çırpılır. Tepsiye yağlanmış kağıt serip üzerine hamur dökülür. 180 derece fırında pişene kadar pişirilir. Pişen pandispanya soğumaya bırakılır. Krema malzemeleri tencereye alıp pişirilir. Krema buz dolabında soğumaya bırakılır. Pandispanya ortadan ikiye kesilir ve arasına muz dilimleri dizilir. Kremanın yarısını pandispanyanın ortasına dökülüp yayılır. Üstünü kapatıp kalan kremayla üstü kaplanır. Soğuduktan sonra üzeri süslenir. Afiyet olsun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.