Bana Beni Anlat
Tam kapıdan çıkacakken, durdum bir an. Yaşadığımız onca şey, kalbimden geçti. Kalbimden sen geçtin.Kalbime saplanıp sırtımı parçalayarak çıkan bir kurşun gibi… İçim dondu bir an. Sonra açtım gözlerimi ve yoluma dewam ettim. Hergün binlercesini yaşadığım böylesi anlardan biriydi sadece… Zamanın dışına çıkıp sonra yeniden hayata girdiğim… Önce hücrelerime dağılıp sonra yeniden aynı bendende buluştuğum o krizlerden biriydi… Ölüp yeniden dirilmek gibiydi.
Küçük detaylar…
Anlar, uçup giden…
Hangi defterimi açsam, sana yazdığım bir cümle, bir şiir war… Hayatım seninle mi geçti? Ben senin için mi doğdum?
Bir başka kadına aşıkken, seni nasıl sewebiliri? Gerçek aşk bu mu?
Oysa nasılda yabancıyız, birbirimizin acılarına… Nasıl da umutsusuz birbirimize… Seni anlayabilseydim… Seni basit kıskançlıklardan arınarak sevebilseydim. Zaman daralıyor… Yaşlanıyorsun. Yaşlanıyorum. Geçen zaman hayatımızdan çalıyor. Nasıl da buluşur, yollar… Sonra ansızın bir sapağa döner, birisi… Diğeri bırakıldığı yerde bir ömür boyu donakalır arkasından!.. Bana hayatı anlat!.. Bana aşkı anlat! Bütün ezberim bozuldu…
Biliyorum bir başkasıyla birleştirdin hayatını… Neden şaşırıyorum detaylara… Bu kadar uzağımdaykenmi yakınsın bana? Bu kadar uzağındaykenmi içindeyim?
Sewgi başka birşeymi? N’olur anlat bana!
Neyim varki sığınacak? Başka savunmam yok, "beni arama görüşmeyelim!" demekten başka…
Terk edilmiş birinin, "beni arama1"demesinden daha zavallıca, ne olabilirki… Nasıl da acımasız, şu zaman!.. son sürat bir delilikte sürükleniyor hayat… O kapının önünde öylece, donmuş, bakıyorum yıllardır.
Neye yarar sözcükler!.. Kalpleri kanatmaktan başka!..Beni sewdiğini söylemen neye yarar!.. Neye yarar beni bir daha arasan yada hiç aramasan!.. Neye yarar acı çeksen acı çeksem…
Kaybettik birbirimizi. Kirlendik. Hayat gibi. BANA BENİ ANLAT!.. İnançlarımı geri ver bana. Yıllar önce seni kusursuzca sewebilen o gencecik adamın heyecanını, hayata bağlılığını, aşka inancını geri wer!.. Bana Beni Geri Ver Artık… Bana Seni Ver!..
"Bir kente aşkın için geri gelmek ne güzel ama sakın aşk için bir kenti terk etme!.." demişti birisi… "İstanbul bunu hak etmiyor sen haketmiyorsun!" demişti…
OYSA, BİLİNMEZLİĞİN YOLCULUĞUNA BİLETİMİ ÇOKTAN KESTİRDİM BEN…
GİDİYORUM…
KAÇIYORUM…
YORGUNUM…
CEZMİ ERSÖZ