Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Mayıs 2014, 22:32   #1
Çevrimdışı
Cappy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcanlı Yoğurtlu Ekmek Kebabı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



PATLICANLI EKMEK KEBABI

Malzemeler

1 adet bayat somun ekmek
250 gr. Kıyma
2 adet orta boy domates
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, çok az kimyon
Zeytinyağı
3 adet kemer patlıcan
Üzeri için: 1 büyük kase koyu kıvamlı yoğurt ve iki diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı tereyağı ve toz kırmızı biber


Hazırlanışı

Patlıcanları küp küp doğrayıp üzerine tuz serpin. 1 saat kadar bekletip yıkayın ve kurulayın.
Patlıcanları bol yağda kızartın.
Ekmekleri küp küp doğrayın ve fırında hafif kızartın. Patlıcanları ekmeklerin üzerine döşeyin.
Soğan ve biberi zeytinyağında soteleyin. İçine kıymayı ekleyip kavurun.
Domatesi doğrayıp ilave edin. Domates suyunu çekmeye yakın, ince doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyin. 1 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Harç sıcakken ekmek ve patlıcanların üzerine döküp yayın.
En üste sarımsaklı yoğurdu dökün. Kızarmış biberli tereyağını gezdirip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan