Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
PATLICANLI EKMEK KEBABI
Malzemeler
1 adet bayat somun ekmek
250 gr. Kıyma
2 adet orta boy domates
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, çok az kimyon
Zeytinyağı
3 adet kemer patlıcan
Üzeri için: 1 büyük kase koyu kıvamlı yoğurt ve iki diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı tereyağı ve toz kırmızı biber
Hazırlanışı
Patlıcanları küp küp doğrayıp üzerine tuz serpin. 1 saat kadar bekletip yıkayın ve kurulayın.
Patlıcanları bol yağda kızartın.
Ekmekleri küp küp doğrayın ve fırında hafif kızartın. Patlıcanları ekmeklerin üzerine döşeyin.
Soğan ve biberi zeytinyağında soteleyin. İçine kıymayı ekleyip kavurun.
Domatesi doğrayıp ilave edin. Domates suyunu çekmeye yakın, ince doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyin. 1 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Harç sıcakken ekmek ve patlıcanların üzerine döküp yayın.
En üste sarımsaklı yoğurdu dökün. Kızarmış biberli tereyağını gezdirip servis yapın.