Cevap: Regaip Kandili
bu yıl hem regaip kandilinin hem de 1 mayıs emek ve dayanışma gününün aynı güne denk gelmesi manidar. bu bir ilahi mesaj, bu bir ilahi adalet:
Türkiye'de milyonlarca işsiz varken,
Türkiye'de bi ton açlık sınırının altında yaşayan aile varken,
Türkiye'de bi ton taşeron işçinin kul hakkı yenirken,
Türkiye'de bi ton asgari ücretle yaşayan insan varken,
"Çalışanın hakkını teri kurumadan ödeyiniz" diyen Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) ümmetinden olan pek Muhafazakar demokrat(!) yöneticilerimiz işçilerimizin bayramlarını kutlamalarını engelliyor.
Uzun lafın kısası siyaset dini bile yok sayarken bazılarının neden ateist olduklarını sorgulamak gerçekten çok salakça bir davranış olup dini ve siyaseti ayırt etmek lazım bu memlekette.
Neden böyle bir giriş yaptım; Çünkü "Çalışanın hakkını teri kurumadan ödeyiniz" diyen Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) nazarında hem Regaip Kandilinizi mübarek eyler, dualarınızın kabul olmasını diler hem de aranızda eminim bu şartlar altında çalışan (benim tuzum kuru genşler işçi olduğumdan değil, her zaman Hakk'ın ve haklının yanında olduğum için diyorum) işçiler ya da asgari ücretliler varsa onların da 1 mayıs emek ve dayanışma günlerini kutlarım.
Girişte boşuna demedim hem regaip kandilinin hem de 1 mayıs'ın aynı güne denk gelmesi ilahi bir mesaajdı diye. Her halde anlamışsınızdır dalgayı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ayık olun. |