Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Nisan 2014, 12:57   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırında Zencefilli Portakallı Somon





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

2 dilim(180-200gr) derili somon fileto
10-12 ad. taze sarımsak
10-12 ad. taze sarımsak
2 ad. pazı yaprağı
¼ limon kabuğu
3 dilim portakal
taze zencefil
Deniz tuzu
Tane çekilmiş karabiber

Fırında Zencefil Ve Portakallı Somon nasıl yapılır?

Filetoyu fotoğraftaki gibi 2 parmak kalınlığında şerit dilimleyin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zencefili lifleri ile aynı hizada kibrit çöpünden ince olacak şekilde şeritler halinde dilimleyin. Yaklaşık 2 tutam 20-30 ad. olacaklar. Çok ince doğramak çok önemli.
Yağlı kağıdı suyla ıslatın. Fırını 190 dereceye alt üst ısıtmalı ayarlayın. Kağıdı fırına girebilecek bir kaba serin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İlk önce pazı yapraklarını döşeyin. Zencefillerin yarısını serpiştirin. Üzerine taze sarımsakları sıralayın. Az tuz ve karabiber çekin. Balıkları aralarından boşluk kalacak şekilde üzerine koyun. Kalan zencefilleri serpin. Limon kabuğunu rendeleyin. Tuz ve karabiber çekin. 3 dilim kabukları ve zarı alınmış portakal dilimini(portakalların zarını çıkarırken kalan parçaları elinizle tabağın içine sıkarak suyunu da kullanın.) aralara ekleyip fırına verin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


15 dakika sonra balığınız hazır. Bu orta pişmiş bir ayar. Türk damak tadı daha fazla pişmiş balık sevdiği için, 20-25 dakika tutabilirsiniz. Süre uzun olacaksa sebzelerin yanmamasını kontrol edin. Gerekirse 15 dakika üzerinde folyo koyun.
Ayrıca zeytinyağı kullanmadım, balığın yağı hayli yeterli. Siz de kullanmayın. Kişi sayısına göre daha büyük fırın kaplarında aynı tarifi uygulayabilirsiniz. Ama balıkların arasında boşluk olmasına dikkat edin. İnce dilimler ve aralarındaki boşluk suyunu salmadan hızlı pişmelerini sağlıyor. Sıkışık dizerseniz aynı sonucu alamazsınız.

Afiyet olsun…

(lezzetyolu)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan