Kolay Sarıyer Böreği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
4 adet yufka
Süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta İç Malzeme
Yarım çay bardağı zeytinyağı
350 gr kıyma
Kuş üzümü
1 avuç dolmalık fıstık
4 adet kuru soğan
Maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber
Tuz Hazırlanışı
Kuş üzümlerini yıkayın ve ılık suda bekletin
Zeytinyağı, sogan ve fıstıkları kavurun(soğanlar iyice pişmeli)
Kıymayıda ekleyerek iyice pişmesini sağlayın. Diger malzemeleri de ekleyin
Yufkayı tezgahın üstüne serin, süt,yağ, ve yumurta karışımını üstüne her tarafı ıslanacak şekilde sürün.
Yufkayı ortadan ikiye katlayın.
Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın. Sıkıştırarak sarın.
Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun. Üstüne yumurta ve yağ karışımını sürün ve 200 derece fırına sürün.
Afiyet olsun.
(hangitarif) |