Hellimli Tel Kadayıf (Akdeniz Bölgesi) Tarifi
Hellimli Tel Kadayıf (Akdeniz Bölgesi) Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 300 gram tel kadayıf
350 gram hellim peyniri
Yarım demet maydanoz
3 adet yumurta
Yarım kg süt
Yarım su bardağı sıvıyağ Hellimli Tel Kadayıf (Akdeniz Bölgesi) Yapılışı 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile tel kadayıfı didin. Kadayıfın yarısını yağlanmış fırın tepsisine bastırarak döşeyin. Başka bir kabın içinde yumurtaları çırpın. Sütü ekleyip tekrar çırpın. Son olarak kalan sıvıyağı ekleyip karıştırın. Karışımın yarısını kadayıfın üzerine gezdirin. Hellim peynirini rendeleyin. Kıyılmış maydanozu peynire ekleyip karıştırın. Peynirli karışımı kadayıfın üzerine yayın. Kalan kadayıfı peynirin üzerine döşeyin. Ayırdığınız sütlü karışımı kadayıfın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır. |