Cevap: Berkin Elvan'ı kaybettik
Medcez,r çok güzel söylemiş ; çıkarın üstünüzdeki tüm formaları! insan heryerde her şekilde insandır tam olarak olması gerekende bu. 06 evet haklısın polisler çok zor şartlarda görev yapıyor,çok yıpranıyor ve çok baskı altında kalıyorlar ama bu kutsal görevleri seçen insanlar bu zorlukların yaşanacağını bile bile bu görevleri seçiyorlar. 06; sanırım söylemek istediğini anlatamıyorsun önceki mesajımdada belirttim tabiki polis devletin üst kademelerinden aldığı görevi yerine getirmekte mecburdur bunda şüphe yok ama şu ayrımı yapmalasın 'hükümeti halk seçti dolayısıyla polis hükümetin polisidir onlara bağlıdır' diye bir düşünce ancak polis devletinde geçerlidir.Evet hükümeti halk seçti ama hükümete oy vermeyen insanlarda halk tanımı içine girmektededir dolayısıyla polis toplumun bütüm kesimlerinin ortak gücüdür. Söylediğine sonuç odaklı bakarsak doğru lakin 'polis hükümetin emrindedir' tabiri yerine 'polis devletin emrindedir' tabirini kullanman daha anlamlı olacaktır.Şimdi ne fark var diyebilirsin aralarında ama siyah la beyaz kadar farklı tabirler. Polisler,askerler tabiki yıpratılmamalı onlar ülkenin bekası için gerekli olan en önemli kurumlardan ikisi.Ben berkin elvan olayında polis'in kasten o kapsülü kafasına attığını kesinlikle düşünmüyorum ama geriye dönüp Ali İsmaili hatırladığımda bile bile yapılan vahşeti içime sindiremiyorum... |