Ceviz Reçeli
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
50 ADET KADAR YEŞİL CEVİZ YANİ OLGUNLAŞMAMIŞ
1.5 KG TOZ ŞEKER
2 LİTRE SU (8 SU BARDAĞI SU)
2 ADET LİMON SUYU
4-5 ADET KARANFİL TANESİ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 SU BARDAĞI KİREÇ Tarif
CEVİZLERİ AYIKLADIKTAN SONRA SU DOLU KABIN İÇİNE KONUR.
HERGÜN SUYU DEĞİŞTİRİLİR.
ÇÜNKÜ ACISI ÇIKIP YUMUŞAMAYA BAŞLAMASI İÇİN.
BU İŞLEMİ 5-6 GÜN YAPTIKTAN SONRA BİR TÜLBENT İÇİNE KONULAN KİREÇ, 6. GÜNDE BEKLETİLENSUYUN İÇİNE KONUR.
2 SAAT BEKLETİLEN CEVİZLER SUDAN ÇIKARILIR YIKANIR TENCEREYE KONUR, CEVİZLERİN ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR SU KONUR VE KAYNATILIR.
BU SU DÖKÜLÜR.
TEKRAR SU KONUR VE İYİCE KAYNATILIR
TAKİ CEVİZLERE ÇATAL RAHATLIKLA BATIP ÇIKIYORSA CEVİZLER YUMUŞAMIŞ DEMEKTİR.
SOĞUK SUYA ALINIR VE İÇİNE1 LİMONUN SUYU KONARAK BEKLETİLİR.
CEVİZLERİN RENGİNİN BİRAZ AÇILMASI İÇİN.
AYRI BİR TENCEREYE SU VE ŞEKER KONUR KAYNATMADAN SOĞUKKEN KARIŞTIRILARAK ERİTİLİR.
CEVİZLER LİMONLU SUDAN ÇIKARILARAK ŞEKERLİ SUDA 8 SAAT BEKLETİLİR.
15 DAKİKA KAYNATILDIKTAN SONRA TEKRAR 8 SAAT BEKLETİLİR VE TEKRAR 15 DAKİKA KAYNATILIR.
BU İŞLEM 4-5 KERE YAPILIR.
TABİİ KİREÇELİN KIVAMA GELİŞİNE GÖRE.
BU İŞLEMDEYKEN, SONUNCU KAYNATMADA TARÇIN KARANFİL VE YARIM LİMONUN SUYU KONUR.
İŞLEMLER BİTTİKTENSONRA SOĞUMAYA BIRAKILIR.
BUNU BUZDOLABINDA VEYA SERİN BİR YERDE MUHAFAZA EDİNİZ. |