Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mart 2014, 20:04   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi (Resimli)




Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 5-6 adet kuru dolmalık patlıcan
    5-6 adet kuru dolmalık biber
    2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    Bir buçuk çay bardağı pirinç
    400 gram orta yağlı kıyma
    2 adet orta boy soğan
    1 çay bardağı su
    Tuz,
    kuru nane,
    karabiber,
    kırmızı biber,
    kimyon
    Yarım çorba kaşığı domates salçası
    Yarım çorba kaşığı biber salçası
    Sosu için:
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    2 çorba kaşığı limon suyu
    4-5 diş sarmısak
    Yarım su bardağı su


Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Yapılışı


DOLMALIK patlıcanları ve biberleri tencereye alıp, üzerlerini aşacak kadar sıcak su ekleyelim. 1 Patlıcan ve biberleri yumuşayana dek haşlayıp ateşten indirelim. Sonrasında süzgece alarak sularını süzdürüp bekletelim. Bir kabın içine tereyağını, pirinci, kıymayı, küp doğranmış soğanı, 1 çay bardağı suyu, tuzu, baharatları, domates ve biber salçalarını ekleyip yoğurarak karıştıralım. 2 Hazırladığımız dolma içini patlıcan ve biberlere gevşekçe dolduralım. Patlıcan ve biber dolmalarını tencereye dik olarak dizelim. Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip ağır ateşte pişirelim. 3 Bu arada sosu için bir kapta biber salçasını, limon suyunu, dövülmüş sarmısakları ve yarım bardak suyu birleştirip çırpalım. Dolmaları ateşten almadan 10 dakika önce hazırladığımız bu sosu dolmaların üzerine gezdirelim. Sonrasında ateşten indirip ılınmaya bırakalım. Servis yapalım.




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet