Konu: Paella
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2014, 11:56   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Paella





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Yarım kilo dilbalığı
250 gram mürekkep balığı
1 kutu bezelye konservesi
250 gram kırmızı dolmalık biber
1 kutu kuşkonmaz konservesi
250 gram dolmalık yeşil biber
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
Yarım kilo ayıklanmış midye
Yarım su bardağı beyaz şarap
Yarım çorba kaşığı safran
2 tane kereviz yaprağı
2 tane defne yaprağı
Yarım kilo domates
6 tane enginar
150 gram mantar
1 kilo karides
2 tane piliç
250 gram soğan
1 kilo pirinç
250 gram havuç
Yarım demet maydanoz
Yarım limon
250 gram sosis
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Piliçler onar parçaya bölünüp kemiklerinden ayrılır.
İri kemikler su dolu tencerede soğan, havuç, domates, maydanoz ve kereviz yaprakları ile kaynatılır.
Mantarlar suda pişirilir.
Balık filetoları, defne yaprakları ve limon suyu haşlanıp bekletilir.
Piliç eti ve dana eti yağda kavrulup içine su ve şarap ilave edilip harlı ateşte pişirilir.
Enginarlar dörde bölünür, dolmalık biberler temizlenip küçük küçük doğranıp kavrulur.
Piliç kemiklerin pişen suyu içine karabiber, pirinç, safran ve tuz ilave edilip 1 su bardağı tavuk suyu ve çeyrek bardak zeytinyağı eklenip pişirilir.
Sıcak olarak bezelye, kuşkonmaz, sosis, dolmalık biberler, mürekkep balığı ve midyeler pişen pilavın üzerine dizilip üzerine maydanoz serpilerek servis edilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan