Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Şubat 2014, 15:05   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çikolatalı Ekmekli Kek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER
7 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış), biraz daha
5 yemek kaşığı kabaca doğranmış ekmek kırıntıları
Bayat beyaz ekmek (yaklaşık 8 ila 10 dilim), küçük parçalar halinde kesilmiş
4 ¼ su bardağı süt
200 gr eritilmiş çikolata ve bir miktar da rendelenmiş çikolata
1 ¼ su bardağı toz şeker
5 büyük yumurta, sarıları ve beyazı ayrılmış
⅔ fincan un
Tuz
Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Fırını 350 derecede ısıtın. Yanları açılabilen kek kabını yağlayıp, içine 2 ½ yemek kaşığı ekmek kırıntısı serpin.
Ekmekleri büyük bir kaseye koyun ve içine sütü ekleyin. Ekmekler sütü çekene kadar yarım saat kadar bekletin.
Kaynar suda, ısıya dayanıklı bir kaseye çikolatayı koyup, eriyene kadar karıştırın.
Elektrikli mikserin kabına şeker, yumurta sarısını koyup, yoğurma aparatıyla orta-yüksek dereceli hızda kabarana kadar, yaklaşık 2 dakika kadar karıştırın. Karışıma yağı ekleyin ve biraz daha çırpın. Sonrasında ekmekli karışım, erimiş çikolata ve unu da ekleyip hepsini iyice karıştırın.
Ayrı bir kasede yumurta beyazı, bir miktar tuzu karıştırıp, yavaşça hamurun içine ekleyin. Hazırladığınız hamuru yağladığınız kek kalıbına dökün ve kalan emek kırıntılarından 2 ½ yemek kaşıüıno üzerine ekleyin.
Hamuru bir saat pişirdikten sonra ısıyı 300 dereceye düşürün ve içine saplayacağınız bıçak temiz çıkana kadar, yaklaşık 50 dakika daha pişirin.
Pişen keki, fırının tel bölmesine yerleştirip 10 dakika soğumaya bırakın. Sonrasında kek kalıbını açıp servis tabağına yerleştirin.Servis ederken üzerine pudra şekeri ve çikolata kırıntılarını serpin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan