Konu: Eggdrop ile?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2014, 00:27   #4
saywhat
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Eggdrop ile?

doğrudur..haklısınız... 100 tane kod paylaşırsınız sizden iyisi olmaz.. bir tane paylaşmazsınız,sizden kötüsü olmaz...bu işler böyledir...

bu tür kod kullanan birkaç tanıdığım var..(bi Rus Vertigo kullanıyor,alman johannes13'tede var Tcldrop ile kullanıyor.)
benim botlardan birinde de zamanında bazı işler için gerektiğinden yaptığım bir kodu zaman zaman kullanıyorum..

paylaşılacak şey var ,paylaşılmasında sakıncalar doğurabilecek şeyler de var..
bu sadece benim şahsi görüşüm ,düşüncem de değil,bu "genel" bir görüştür. kendince haklı sebepleride vardır..

bu nedenle,bu tarz bir kodu paylaşılmış,herkesin ulaşabileceği bir yerde bulmanız oldukça zor....(en azından eggdrop,tcl forumlarında/sitelerinde bulamazsınız.olsa olsa kişilerin kendi web alanlarında bi ihtimal denk gelebilinir.)
bunu kullananlar kendi kullanımları için kendileri yapar.

bunun gibi kodlar art niyetli kişilercede kullanılabilecek sınıfta kodlar. bu yüzden genel kanı paylaşılmaması yönünde...

olurda bi şekilde bulursanız "paylaşan" birini o bulduğunuz koda "temkinli" yaklaşmanızı salık veririm..kod satırlarını iyice baştan sona inceleyin.şüpheli bir durum olup olmadığına uygulattırılan komutlara dikkat buyurun.. paylaşılmış ama şifrelenmiş kodlardansa sakının...

bilhassa endonezya,singapur vs gibi "olağan şüpheli" yerlerde yazılmış eggdrop/Tcl kodlarını kullanmadan evvel iyice baştan aşağı şöylece bi süzmelisiniz.
(egghelp'in Tcl arşivine dahi backdoor gömülü kodları koymuşlardı .)

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver