|
Letisya Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
''Müslüman toplum'' bu yanlış sen bütün toplumu müslümanlığa mecbur kılamazsın müslümanlık bireyseldir sen müslümansındır,ben müslümanımdır bu kişiseldir.Toplum müslüman dersen dinin buyruklarını bütün topluma zorla uygulatmış olursun buna da şeriat diyoruz zaten.Fakat ne enteresandır ki dinimizde böyle bir buyruk yok Kur-an'ın neresinde insanlara zorla islamiyeti yaşatın,kanunla cezayla yaptırın yazıyor.Sanane ? Sen istemiyorsan kızını oğlunu imam hatipe gönder ayrı okusun.Ben çocuğumun karma eğitim görmesini istiyorum ne hakla bana zorla bunu uygulatırsın ? Kadın,erkek değil insanız herşeyden önce bireyiz ve ben çocuğumun bu bilinçle yetişmesini istiyorum.Sen evinde bildiğin müslümanlığı yaşa mutfakta kadınlar salonda erkekler otursun yemek yerken de araya stor perde çekin,beni alakadar etmiyor,benim dinimi nasıl yaşadığım da seni alakadar etmesin.Din toplumun dini olamaz din kişiyle Allah arasındadır.En önemlisi ne hakla insanları İslamiyete ihanetle suçlarsın ? Sen kimsin ki ? Allahtan başka kim beni yargılayabilir ? Allahtan başka kim kalbimi ruhumu bilebilir ? Sizinki yobazlık,sizler eğer müslümanlığın tam manası ile kavramış olsaydınız böyle bir cümle kurmaya cesaret edemediniz keza:Hiç kimse, başka bir kişiye fasık (yoldan çıkmış sapmış) diye söz atamaz, kafir diyemez. Eğer fasık dediği kimse fasık, kafir dediği kimse de kafir değilse, bu sıfatlar muhakkak onları söyleyen kimseye döner.” (Buhari,Edeb,44) Bu hususta diğer bir hadis-i şerifte de şöyle buyurulmuştur: “Bir kimse din kardeşine kafir derse, bu söz ikisinden birine döner.” (Buhari, Edeb, 73/Müslim, İman, 111) |
|
Alıntı: |
''Müslüman toplum'' bu yanlış sen bütün toplumu müslümanlığa mecbur kılamazsın müslümanlık bireyseldir sen müslümansındır,ben müslümanımdır bu kişiseldir. |
Ben bütün toplumu Müslümanlığa mecbur kıldığım yok çünkü bu ülkede Müslüman halk %90 ın üzerindedir.
|
Toplum müslüman dersen dinin buyruklarını bütün topluma zorla uygulatmış olursun buna da şeriat diyoruz zaten. |
Şeri'at'ta zorla birşey yoktur şöyleki gayri müslimler için yoktur Şayet İslâmiyeti kabul etmiş iseniz zaten bu dinin buyruklarına şartsız kabul etmişsinizdir..
|
Fakat ne enteresandır ki dinimizde böyle bir buyruk yok Kur-an'ın neresinde insanlara zorla islamiyeti yaşatın,kanunla cezayla yaptırın yazıyor. |
Müslüman ise zorla diye birşey yok zaten üst yazımda söylemiştim. yani dinin emir ve yasakları size niçin zorlama oluyor hakikaten anlamış değilim? siz bir işe girerken belli çalışma saatlerine belli bir görevde ve belli bir giyim v.s şartı ile işe alınıyorsunuz bunun aksini yaptığınızda uyarı gelir olmadı işden çıkarılırsınız bu mantık basitçe bir örnek idi..
|
Sen istemiyorsan kızını oğlunu imam hatipe gönder ayrı okusun. |
Niçin beni İmam Hatiple sınırlıyorsunuz hemde nüfusu %90 olan bir toplumda sizce bu bir baskı değilmidir benim çocuğum meslek lisesinde okuyup zanaat sahibi olma yetkisinden niçin mahrum ediliyor burada dolaylı olarak bana niçin baskı yapılıyor?
|
Ben çocuğumun karma eğitim görmesini istiyorum ne hakla bana zorla bunu uygulatırsın ? |
o zaman bende derimki kızlı erkekli eğitim istiyorsanız sadece İmam Hatip türü bir okul çatısı altında eğitim görün ? nasıl siz buna evet diyormusunuz?
'men dakka dukka'
|
Kadın,erkek değil insanız herşeyden önce bireyiz ve ben çocuğumun bu bilinçle yetişmesini istiyorum. |
zaten 90 yıldır böyle uzaya kaç tane merdiven dayadınız? hangi gezegeni keşfettiniz? hangi yerli arabayı imal ettiniz?
ha şunu söyleyeyim laik bir sistemde yaşıyoruz eğer devlet karma eğitime son verecekse karma eğitim isteyen aileleride görmezlikten gelmemeli..
|
Sen evinde bildiğin müslümanlığı yaşa mutfakta kadınlar salonda erkekler otursun yemek yerken de araya stor perde çekin,beni alakadar etmiyor, |
sende evinde istersen 'nü' dolaş bunada kimse birşey diyemez ve benide alakadar etmiyor!
|
Din toplumun dini olamaz din kişiyle Allah arasındadır. |
Laik bir sistemde yaşıyoruz ve Devletin bir dini yok her dine eşit mesefade ama toplumun dini olamaz derseniz yanılırsınız çünkü bireyler toplumu oluşturur bireysiz toplum nasıl düşünürsünüz?
Dini sadece kişi ile Allah arasına sıkıştıtıtsanız Bir çok Ayet ve Hadisi inkar etmiş olursunuz?
Din bir bütündür insanın doğumundan ölümü arasındaki herşeye vakıftır.
İnsanda sosyal bir varlık olduğundan cemiyetin tamamı şamildir.
|
En önemlisi ne hakla insanları İslamiyete ihanetle suçlarsın ? Sen kimsin ki ? Allahtan başka kim beni yargılayabilir ? Allahtan başka kim kalbimi ruhumu bilebilir ? Sizinki yobazlık,sizler eğer müslümanlığın tam manası ile kavramış olsaydınız böyle bir cümle kurmaya cesaret edemediniz |
Kızlı-erkekli eğitim sistemi İslâm'ın dışındadır bunu Alo diyanet fetva hattını arayarak öğrenebilirsiniz yada güvendiğiniz bir Hocaya sorabilirsiniz yada Fıkıh kitablarından öğrenebilirsiniz.
yobaz mürteci gerici işinize gelmeyince niçin insanları böyle ithamlarla yaftalıyorsunuz?
Ben sizi yargılamıyorum sadece İslâm'a ihanet vardır diyorum bence burada benimle hem fikir olmalıydınız bir Müslüman olarak..
|
Hiç kimse, başka bir kişiye fasık (yoldan çıkmış sapmış) diye söz atamaz, kafir diyemez. Eğer fasık dediği kimse fasık, kafir dediği kimse de kafir değilse, bu sıfatlar muhakkak onları söyleyen kimseye döner.” (Buhari,Edeb,44) Bu hususta diğer bir hadis-i şerifte de şöyle buyurulmuştur: “Bir kimse din kardeşine kafir derse, bu söz ikisinden birine döner.” (Buhari, Edeb, 73/Müslim, İman, 111) |
Burada hem fikiriz bu Hadis-i Şeriflerin aksini iddia etmedim..
yanlış konuşmaktanda Allah'a sığınırım..
muhabbetle..