Cevap: TBMM Başkanvekili Yakut: Kızlı erkekli eğitim büyük bir yanlış
Üslup yanlış bi kere. Adamın biri çıkmış diyor, çocuklar kızlı erkekli okuyamaz okurlarsa aşık olurlar biz aşık olsun istemeyiz. Bu insan milletvekili . Örnekler doğru, kız ve erkeklerin ayrı eğitilmesi eğitim açısından daha etkili olabilir ama bununda da tehlikeli yönleri var, farklı müfredat ve farklı tarzda dersler işlenecek ve zihinler farklı şekilde yıkanacak. Tabi bu işin teknik yönü bunun dışında meydana gelecek sosyal durum olcukca vahim, tecavüz ve taciz vak'aları ciddi şekilde artacaktır. Hep duyarız Kız okulunda okumuş erkek düşkünü kızları veya erkek okulunda okumuş düz duvara tırmanan erkekleri. Bence bu plan kadınlara verilen eğitimin azaltılmasını öngörüyor. Çok ütopik ve saçma gelebilir ama bu adım yapbozun son parçası, bir de başka milletvekillerinin demeçlerine bakın kadını 5. sınıf mahluk olarak afedersiniz sadece dogurgan bir mahlukat olarak görüyorlar. Bir toplumu eğitimli insandan ziyade eğitimli kadın değiştirir. Cumhuriyet kadınlar sayesinde gelişti. Kadın bir milletin direğidir, aynı anaların evin direği olduğu gibi. |