Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Kasım 2013, 00:19   #1
Çevrimdışı
Letisya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güveçte Mantarlı Kaşarlı Karışık Et Sote




Ben kırmızı eti hemen hemen hiç denilcek kadar az tüketmeme rağmen babam asla etsiz sofraya oturmaz (doyduğunu anlamıyomuş etsiz yemekle).Sizlerin de bildiği gibi eti ocakta yumuşak pişirmek ekstra maharet ister o yüzden ben genelde fırında güveç halinde pişiriyorum sizlere de öneririm bir kaç farklı ebatda güveç alın çok daha pratik oluyor ne kadar malzeme varsa doldurup fırına atıyorsunuz işte o kadar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bugün bunu yaptım ve enfes oldu sizlere de öneriyorum.
Güveçte Mantarlı Kaşarlı Karışık Et Sote İçin Gerekli Malzemeler
Yarım Kilo Tavuk Göğsü
3 Tane kırmızı yeşil biber
Yeşil biber
Bir büyük soğan
Bir kutu mantar(ben mantar kullanmadım)
3 Büyük domates
Kaşar peyniri
Tereyağ
Zeytinyağ
Güveçte Mantarlı Kaşarlı Karışık Et Sote Yapılışı
Önceden haşladığımız tavuk göğüsünü küp küp doğruyoruz. Biberleri halka halka, soğanları küçük küçük ve mantarları ay şeklinde ince ince doğruyoruz. Tencereye koyduğumuz soğanları ve biberleri baştan 2 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı ile kavuruyoruz. Arkasından mantarları da atıyoruz.
Mantarlar biraz yumuşayınca etleri atıp kavurmaya devam ediyoruz. Sonra ufak doğranmış domatesleri tencerenin içine atıp kapağını kapatıyoruz.
Domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz sonrada bir fincan kadar suyu yemeğin içine koyduktan sonra biraz daha pişirip yemeği güveçlere koyuyoruz. Üstlerine rendelenmiş kaşarı bol bol koyup güveçleri kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar ısıtıyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan