09 Kasım 2013, 17:06
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kabaklı Fırında Makarna Tarifi (Resimli)
Kabaklı Fırında Makarna Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler - 3 adet kabak
1 paket fırın makarna
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çay bardağı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz karabiber
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir Kabaklı Fırında Makarna Yapılışı 1 MAKARNAYI tuzlu suda haşlayıp süzün. Geniş bir kaba aktarıp kenara alın. Kabakları temizleyip kabuklarıyla birlikte küçük küpler halinde doğrayın. Kırmızı biberi ince kıyın. 1 çorba kaşığı tereyağını geniş bir tavada eritip kabakları soteleyin. Üzerine kırmızı biberi katıp, 2 dakika birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın. 2 Kalan tereyağını küçük bir kaba alıp eritin. Üzerine unu ekleyip rengi hafifçe dönene dek kavurun. Sütü katıp sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin ve ocaktan alın. 3 Kaşar peyniri ve kıyılmış maydanozu harmanlayın. İçinden 3 çorba kaşığını kenara ayırıp, kalanının üzerine beyaz peynir ilave edin. Harmanlayıp sebzelerin üzerine dökün. 4 Kabaklı karışım ve beşamel sosu makarnanın üzerine ekleyip, harmanlayın. Daha sonra yağlanmış bir fırın kabına aktarın. Kenara ayırdığınız kaşar peyniri- aydanoz karışımını üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyerekservis yapın. |
| |