08 Kasım 2013, 13:56
|
#12 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Apartmanda kızlı-erkekli ihbar.
| Ashriel Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Şimdi söyle ki tarihe bakarsak bu ülke Osmanlı'nın devamı olduğu için ve Osmanlı da şeriat ile yönetildiği için zorla bir şeyler bu ülkede değiştirildi bir kere güc istense yettirilir. Gerçi o zamanla bu zaman da bir değil ya neyse bunlara girmeyelim.
Kelimeler kelimelerin zamanla kullanıldığı yer ve davranıs doğrultusunda aslından farklı kullanıldığı doğrudur ancak şeriat öyle bir kelime olamaz. Şeriat ülkelere göre ya da kişilerin onu yorumlamasına göre çeşitli anlama bürünebilecek bir kelime değil. Kaynağı belli. Ben emir ve yasaklar diye biliyorum ama değil diyorsun, peki nedir? Gerçek anlamda bir şeriat tanımı bekliyorum senden, onun bunun yaptığı doğrultusunda değil. Erdoğan şeriattan mı bahsetti? Yaptıklarım şeriat icindir mi dedi de sen yaptıklarına seriat diyip onun da kendini Allah ilan ettiğini söylüyorsun? Şeriat öcü değil arkadaslar en azından islam'a gönül vermis biri icin. Anlaması zor olabilir, yasaması daha da zordur kaldı ki din de anlasılması kolay bir şey değil zaten bana göre.
Bu arada konuyu saptırmıs gibi oldum kusura bakmayın ama görünce bir şeyler söyleme ihtiyacı hissettim.
| Şeriatın tanımını sana yapamam ben, çünkü şeriatın olduğu zamanlar bana denk gelmedi.Ama gördüklerimi sana söyleyebilirim.Bizi dinden vuruyorlar,bölücü gibi insanları sen dincisin sen dinsizsin diye ayırıyorlar bunları da bir emir ve bir yasağa göre yapmıyorlar.Kendi düşüncelerine göre yapıyorlar.Herkes dinini sever, "Allah" diyebilen her canlıda vardır o sevgi.Ben dinimi severim,sen seversin, o sever.Ama bunlar sevemez diyen olamaz.İyilik-kötülük melekleri gibi kendilerini görüp insanların hayatlarına karışamazlar.Buna şayet yeltenirlerse işte bu durumda kendilerini "ilah" yerine koyarlar ki koyuyorlarda.Bunu nasıl göremiyorsun merak ediyorum.
Sanırım şundan dolayı, şuan Türkiye'de olanlar aynı deyneğin ucu bana değmiyor misalı herkes sessiz sakin, açık televizyonunu,internetini okuyup geçiyor.Hadi diyelim ki, sana da dokundu o deyneğin ucu.Hala daha böyle düşünceleri barındırabilcek misin?Diyelim dokundurmadı, insan sevgin yok mu içinde?Bu olanlar bizim insanımıza oluyor.Sorgulamadan önce, insanların gerçekten sorgulamayı hak etmeleri gerekli.
Ben erdoğan şeriat dedi demedim, bu gidişat o dedik.@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] haberleri takip ediyor musun?Haberleri gerçekten anlayarak okumaya davet ediyorum seni.Çünkü gözlerini bir şekilde kapatmışsın bazı şeylere, şuan taraf tutuyorsun ve inan şu taraf tutman bile ne anlatmak istediğini söylüyor bana.
Şayet o adam gerçekten dinden vurup ve gerçekten dini bize karşı doldurmak yerine sevdirseydi seninle aynı düşünceleri paylaşırdım.Ama o adam kendi dini inancımızı yerle bir ediyor, insan hayatına parmağını sokuyor.Adama sen peygambersin sen ilahsın dedikleri zaman madem düşünce özgürlüğümüz yok neden onlara da bir kısıtlama getirmiyor? Çünkü seviyor...
| Alıntı: |
Şeriat ülkelere göre ya da kişilerin onu yorumlamasına göre çeşitli anlama bürünebilecek bir kelime değil. Kaynağı belli.
| Kaynağı belli demişsin, neresi belli pardon?
Zihniyeti örtmeye çalıştılar, yaptılar da.Kafaları örtmeye çalıştılar, yaptılarda. Kadınlara namussuz dediler, yaptılarda.Bir kadının sokakta nefes alıp yürümesi mi emir ve yasak, sorarım sana? |
| |