|
Düş Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Hiçbir şey senin dediğin gibi zorla olmaz, kimsenin buna gücü yetmez.
Ama insanların yapacak bir işleri olmayınca, dini sömürmek için, dini dayatma yapmak için kişilerin kişiliklerine olan baskılarını geç, namusuna kadar söz ederlerse o "şeriat" kelime anlamının dışında çok daha manasız bir kılıfa bürünür.Benim ordaki kasdettim şey senin anlamış olduğun küfür değildi.(Beyinlerine girer manasındaydı, lakin onların beyni uzun bir süredir başka yerde)Kendilerini uygulamıyorlar, zorla yaptırım uyguluyorlar bu sebeple onlarında uygulaması gerektiğini belirtmek istedim.Ama görünüş itibariyle küfür olarak anlaşılması garip olmuş.
Şeriat, Allahın emir ve yasakları değildir.Çok kötü zamana doğru gidiyoruz.Bütün herkesi "kirli" olarak tabir eden bir yöneticimiz var, sorarım sana şeriat'ı bu gafil kendini Allah sandığı için mi kendine ait emir ve yasakları koyuyor? |
Şimdi söyle ki tarihe bakarsak bu ülke Osmanlı'nın devamı olduğu için ve Osmanlı da şeriat ile yönetildiği için zorla bir şeyler bu ülkede değiştirildi bir kere güc istense yettirilir. Gerçi o zamanla bu zaman da bir değil ya neyse bunlara girmeyelim.
Kelimeler kelimelerin zamanla kullanıldığı yer ve davranıs doğrultusunda aslından farklı kullanıldığı doğrudur ancak şeriat öyle bir kelime olamaz. Şeriat ülkelere göre ya da kişilerin onu yorumlamasına göre çeşitli anlama bürünebilecek bir kelime değil. Kaynağı belli. Ben emir ve yasaklar diye biliyorum ama değil diyorsun, peki nedir? Gerçek anlamda bir şeriat tanımı bekliyorum senden, onun bunun yaptığı doğrultusunda değil. Erdoğan şeriattan mı bahsetti? Yaptıklarım şeriat icindir mi dedi de sen yaptıklarına seriat diyip onun da kendini Allah ilan ettiğini söylüyorsun? Şeriat öcü değil arkadaslar en azından islam'a gönül vermis biri icin. Anlaması zor olabilir, yasaması daha da zordur kaldı ki din de anlasılması kolay bir şey değil zaten bana göre.
Bu arada konuyu saptırmıs gibi oldum kusura bakmayın ama görünce bir şeyler söyleme ihtiyacı hissettim.