Güveçte Kurufasulye Tarifi (Resimli)
Soğuk havaların en lezzetli yemeği! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 su bardağı kurufasulye
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet sivri biber
Yarım çorba kaşığı salça
Tuz Üzerine:
2 adet domates Güveçte Kurufasulye Yapılışı Kurufasulyeyi geceden ıslatıp, ertesi gün bol suda 15 dakika haşlayın. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyin. Ocağı kapatarak, 3-4 saat bekletin. Bir tencerede tereyağını eritin. 1 adet soğanı incecik doğrayarak, tencerede 5 dakika kavurun. Biberleri halka doğrayıp, yağa ekleyin. Salçayı da katın. Bir-iki çevirip, 4-5 su bardağı su koyun. Bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra, fasulyeyi güveç kaplarına koyun. Domatesleri yuvarlak dilimleyip, güveçlerin üzerine koyun (fasulyelerin kurumaması için). Orta ısılı fırında, fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. sofra |