Cevap: "Kocanın altına yatmayı biliyorsun ama" ile başlayan tecavüz gibi kürtaj hikay
Bir yerde hata var, çünkü her nefes alanın '' insan '' olarak anılması beni ürkütüyor. Yeni yıla girdiğimiz ilk günlerde ortaya çıkan bu haber, benim gibi birçok insanı da sarsmıştı, bilmeme rağmen bir kez daha okudum ve ben de bir kez daha nefret ettim. Kadının insan yerine konmadığının daha güzel yani daha iğrenç bir örneği olamazdı. Evlilik dışı bir birliktelikten olsaydı bu çocuk bu sefer de kadının namusundan girip namussuzluğundan çıkacaklardı, peki evli olunca ne oldu? Eşlerin birbirleriyle cinsel ilişkiye girip girmemesine devlet mi karar verecekti ki, kadın korunduklarını da söylüyor ama ne yazık ki bazen korunmak bile işe yaramıyor ve burada eğer ki maddi durumları da yetersizse, bazı insanlar gibi çocuklarını sokağa atmaktansa, daha dünyaya getirmeden vazgeçiyorlar. Bu kadın tecavüzcüden hamile kalsaydı '' DEVLET BAKAR. '' diyeceklerdi öyle değil mi? Peki bu kadın kocasından hamile kaldı ama kendi bakamıyor, devlet bu şekilde mi cezalandırıyor? Devletin görevi insanların cinsel hayatlarına müdahale etmek midir? Kimin kiminle ne zaman ilişkiye gireceğine siz mi karar vereceksiniz? Kadın mı tek suçlu? Kadın mı engel olmalıydı erkeğine? Kadınlarla nedir bu derdiniz, bir anlasak. Bir tek erkeklerin mi cinsel ihtiyaçları var? O zaman neden kadınlara verilmiş doğurmak yetisi? Gökten mi inecek bu çocuklar? Topraktan mı çıkacak? Daldan mı düşecek? Yoksa leylekler mi getirecek de bizim haberimiz yok. Böylesine yobaz, gerici ve utanç verici kişilerle aynı dünya üzerinde olmayı da geçtim aynı ülkede yaşamak beni kahrediyor. Haydi diyelim erkekler konuşur durur, onların işi bu çünkü, onlar kadını kendi kölesi gibi görüyor. Kadın doktor bu cümleyi nasıl kurabiliyor? '' Kocanın altına yatmayı biliyorsun. '' gibi bir cümleyi ben duysaydım o an, belki de katil olurdum orada. Bu kadar sığ düşünen, düşüncelerini iki bacağının arasına sıkıştıran ve beynini sadece bel altında kullanabilen insanlardan nefret ediyorum. Öyle iğrenç, öyle mide bulandırıcısınız ki, hayretler içerisinde bırakıyorsunuz beni. Bu kadın bir örnek sadece, kocasıyla ilişkiye girmek istemeyen kadınlarda var. Atıyorum X hanım, kocası o gün birlikte olmak istiyor ama kadın istemiyor ve bu gayet doğal bir şey, istemeyebilir, belki yarın da istemeyecek ama sizce kaç koca buna saygı duyuyor? Kaç kadın bu yüzden kocası tarafından tecavüze uğruyor haberiniz var mı? Bir deftere imza atarak, sen bir kadına sahip olamazsın. Zorla yapılan her şey suçtur bu ülkede, açın kanunları okuyun, araştırın öğrenin ama o zaman size göre hava hoş değil mi? Neden, çünkü bir kadın erkeğini mutlu etmek zorundadır. Lafta eşitlikçi, lafta demokratik, lafta adam ve lafta insan olanlarla nasıl baş edilecek bilmiyorum, hele ki böyle bir hükümet ile. Evet işi hükümete de bağladım, muhalefet olmak için değil, devletin ne zaman ne yapması gerektiğini bilmedikleri için. Bu olaya kadın doktorun dediği şekilde yaklaşanların, özellikle kadınların, bir gün başına böyle bir şey geldiğinde, ne hissedeceklerini çok merak ediyorum ve öyle düşünenlerden bir kez daha utanarak bitiriyorum. İnsan olarak görmüyorum, görmeyeceğim çünkü insanı hayvandan ayıran en önemli özelliği ''düşünebilmesidir.'' Siz de olmayan şey. Acı bir durum, çok acı.
__________________ If you can't measure it, it doesn't exist. |