Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ekim 2013, 01:11   #2
BayMankeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Namazların Rekat Sayısı Sabit midir

Selamun Aleyküm..

Benim bildiğim kadarı ile sabah namazı 4 rekattır 2 farz olarak kılınır. Tabi sen bunu daha çok kılmak istiyorum Allah"a daha yakın olmak istiyorum şeklinde düşünüyorsan, kaza namazı olarak kılamadığın namazlar yerine bol bol kılabilirsin.

Ama hanifi meshebi için sabah namazı 4 rekat kılınır. 2 farzdır 2 de sünnettir. Fazla olarak kılmak istiyorsan bunu kılamadığın borçların için niyet edebilir bol bol namaz kılabilirsin.

Sabah ve akşam için öncelikle farzlar kılınıyor. Diğer vakitler önce Sünnetler kılınıp farz için hazırlanılıyor.

Ama farz olan 4 rekat ise bu 3 rekat olarak kılınmaz.

Sünnet namazları da adında bilindiği gibi çok sevaptır. Örneğin Öğle namazını kılacaksın, hanifi için yazıyorum ilk olarak sünnetini kılarsın bu sayede kılacağın Farz namazına hazırlık yapmış oluyorsun sünnet ten sonra farzı kıldığında namaza hazır olarak daha büyük bir sevaba ulaşıyorsun.

Ama Allah"a istediğin kadar namaz kılabilirsin benim bildiklerim ile bunun bir sınırı yok. Kul olarak Allah"a bağışladığı bu nimetler adına ne kadar dua etsek namaz kılsak az olur.

Tavsiye olarak da Allah"ın en sevdiği iki kelime La ilahe illlalah kelimesidir.

Namazınızdan kalsanızda bunu dilinizden düşürmeyin arkadaşlar.

Bu zikire devam edip üstüne bir dua ettiğinizde temiz ve ihlaslı bir kalbe sahipseniz mutlaka kabul olur.

La ilahe illalah bu Kelime yi de Temiz bir kalp için sıkıntılara karşı sıkılmadan bıkmadan okumanızı tavsiye ediyorum bir süre sonra sıkıntılarınızdan bu zikir sayesinde kurtulduğunuzu hissedeceksiniz.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver