Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Eylül 2013, 18:11   #2
Melodram
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan demokratikleşme paketini açıkladı

Ben tam demokratikleşemedim, bir paket daha istiyorum, olmaz mı?
Yine mi gol değil Tayyip? Olsun olsun.
Cumhuriyet dönemindeki köy isimlerinin değiştirilmesinin önünü açtı başbakanımız, bu ülkemiz için gerçekten büyük bir sorundu, çok iyi oldu.
Nevşehir'de üniversitenin adını Hacı Bektaşi Veli yaptı ve bütün Alevilerin gönlünü fethetti, yani aleviler şu an demokratikleşti, tebrikler.
Ortaokul ve liselerden andımızı kaldırdı, şimdi de ilkokuldan kaldırıyor. Çünkü eğitimde eşitlik bunu gerektirir, abileri ablaları okumazken küçük çocuklar andımız okumamalı, çünkü Türk'üm demek, ayıp, günah, bölücülüktür. Bu çocuklar terörist mi ha? Değil, çok güzel eğitimde demokratikleşti.
Benim türbanlı kardeşlerime saldırdılar diye diye ortalığı karıştırdı ama yetmedi, tabii ki kamuya da türbanı soktu, her yerde rahatça türban, çarşaf, peçeyle dolaşabilecek insanlar. Yani onun türbanlı kardeşleri de demokratikleşti.
Seçim barajını biz getirmedik, biz kaldıramayız diyor başbakan ama türban yasağını da siz getirmemiştiniz siz kaldıramazsınız desek, cevap bellidir. '' Benim türbanlı kardeşlerim. ''
Eylem yapmak, hoşuna gitmeyen şeyler için toplanmak bizim hakkımızdı değil mi? İşte öyle değilmiş, şimdi başbakan açıkladı o da yasak. Çünkü sen sadece başbakanı ve onun görüşlerini destekleyebilirsin. Yani Kazlıçeşme'ye, Sincan'a otobüslerle insan taşımak serbest ama Tayyip gibi düşünmeyenlerin eylem yapması, olmaz öyle şey! Bu en demokratik maddeydi, çok hoş.
O dilinden düşürmediği Kürt kardeşlerine de diyor ki, sen parayı ver, ana dilinde eğitim al. Başbakanın bu maddeyi söylerken acaba hangi Kürtlerden bahsediyor, merak konusu. Parası olana demokrasi var, yani bu da mükemmel bir demokratik hareket.
Yine işin içine güzelce dini serpiştirerek, din ve vicdan özgürlüğü konusunda söylemlerde bulunan başbakan, yine dini inancı olmayan insanların birçok kuruluş da nasıl dışlandığını biliyor mu? Sormak lazım. Mutlaka biliyordur ama onu söylerse demokratik olamaz.
Evet, bir paketin daha sonuna geldik. Biri çıkıp bir şeylere karar veriyor ve bunun adına demokratikleşme deniyor, bunun adı kısaca '' Kafama göre '' paketidir.
İkna olan, inanan, başbakanımız bizi düşünüyor helal olsun diyenlere artık diyebilecek laf bulamıyorum ben. Ayrımcılığın en kralını yapan bir iktidardan ve başbakandan böyle bir paket beklenirdi, farklı bir şey bekleyen var mıydı? Hiç sanmıyorum. Sen türban demesen biz türbanlı arkadaşlarımızı dövüyorduk, sen Alevi demesen biz Alevilerin evi pis diyorduk, onların ibadetlerini ibadetten saymıyorduk, hepsi gözümüzde Allahsızdı. Sen demesen biz Kürt komşularımızı, arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi dışlıyorduk, sen Kürtsün diye onu oyunlara almıyorduk, asansörde karşılaşınca yüz çeviriyorduk. Sen istediğin kadar uğraş, bunların hepsi senin o dikine giden burnunun yer çekimine karşı koyamayıp başka bir yerinden bedeninle buluşacağının paketidir, sen çırpın, sen şakşakçılarını taşı, kimse kazık çakmadı ya, bu devran dönecek. İşte biz o gün '' demokratikleşeceğiz. ''
Geçmiş olsun, bir daha ki pakette görüşmek dileğiyle, esen kalın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver