Kabaklı Lahana Salatası
1 adet orta boy kabak
4-5 yaprak mor lahana
2 su bardağı tava yoğurdu
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kabağın kabuğunu soymadan rendeleyip tavaya alın.
Harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar bekletin ve zeytinyağı ekleyip ocaktan alın.
Yoğurdu ezip,sarımsağı içine rendeleyin.
Mor lahanayı ve maydanozları minik minik doğrayıp yoğurda ekleyin.
Hafif pişen kabakları ve fındığı da ekleyip,damak tadınıza göre tuz ekleyip iyice karıştırıp servis yapın.
Not: Dilerseniz kabağı pişmeden,çiğ olarak da rendeleyip kullanabilirsiniz..
Afiyet şifa olsun..
ALINTI |