@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] botunuz "beni .restart et" diye yalvarıyor :p
bind time diğer bind türlerine pek benzemiyor. sadece rehash hafızadan temizlemek için yeterli gelmiyor.
sabah erken saatlerde yükleyip deneyip kaldırdığım yukardaki küçük kod,
.conf'dan silip .sadece rehash ettiğim için gecenin bu saatinde hala dosyaları çekip durmaya devam ediyor ki gün içinde 3 yada 4 kez shell'e bağlanıp dosyaları siliyorum o yine indirmeye devam ediyor ..ben .restart edene kadar da indirmeye devam edecektir. çünkü hala bind time'lar hafızasında....
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (.restart etmek istemiyorum bir süre daha ..neden : çünkü bu botum yabancıların olduğu bazı kanallarda da duruyor ve geçen gün 3-4 kez .restart ettim..milleti rahatsız etmek istemiyorum,sürekli gir-çık olmasın diye bekliyorum belki yarın yaparım..)
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] domain tcl zaten yok muydu ki forumda? ben CLubber yapmıştı diye hatırlıyorum...
demin nette şöyle bir baktım söylediğiniz işleri yapan sitelere ... yerli olanları genelde hosting firmaları ki onlarda "ticaret" amaçlı koymuşlar öyle çok ayrıntı vermekten ziyade domain kullanımda mı değil mi ,yani satabiliriz-satamayız sorgusu yapıyorlar gördüğüm kadarıyla..
yabancı ve birkaç böyle ayrıntılı domain whois sorgu yapan site var baktım ancak onlarda javascript üzerinden işletiyorlar ki bunun anlamı tcl koduyla veri çekebilmek ancak JSON ile mümkün ki hem bu tcllib paketine bağlı komutları / kullanımını ->
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bilmek hemde dict olayına hakim olmak demek ki, ben şimdiye kadar json konusunun kapağını dahi açmadım.dict ile de lotto tcl için ilgilenmiştim aylar evvel o zamandan beri onada hiç uğramadım..
..yani iki seçenek var ya javascript çalıştırmadan bu işleri yapan bi yer bulunacak,yada json + dict konuları hatim edilecek.
dns çözümlemekse çok kolay iş exec ile kolayca tek komutla halledilir :
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi...
bu dns çözümlemek için az önce yazıverip -denedim :->
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
kullanım şekli : .dns IP yada host şeklinde ,
ben herkesin kullanabileceği şekilde flaglarda sınırlama koymadım,
siz sınırlamak isterseniz bind pub tan sonraki -|- değişebilirsiniz.
global flag|kanal flagı... şeklindedir.
mesala mn|oa bot sahibi ve masterı|kanaldaki op ve oto op olanlar kullanır ..gibi...
not: direk shell üstünden yürütülen komut çıktısını kanala yansıttığı için ,sistem ingilizceyse geri dönüşüde ingilizce oluyor..du..
bende Türkçe'leştirdim.yani sorgu cevabı size Türkçe yansıtılacak şekilde kod içinde ayarladım.(en azından gördüğüm yerleri çevirmeye çalıştım.)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
bind pub -|- .dns dns:captcha
proc dns:captcha {nick uhost hand chan text} {
set a [lindex [split $text] 0]
set b "host $a"
catch {eval exec $b} c
set output $c
if {$output == ""} { puthelp "privmsg $chan : sonuç yok.."
return 0
} else {
set i 0
foreach line [split $output "\n"] {
putserv "privmsg $chan :[string map -nocase {"has address" "adresi" "is handled by" "tarafından sunuluyor" "domain name pointer" "etki alanı sahibi" "has IPv6 address" "var olan IPv6 adresleri" "is an alias for" "için takma adıdır"} [join $line]]"
incr i
}
}
}
putlog "ok....""
Domain whois için de:
belki 10 tane siteye baktım,kaynak kodlarını denedim ....
bi burayı buldum uygun şöyle basit bişey yapıverdim..
-->>
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
package require http
bind pub -|- .d domain:whois
proc domain:whois {nick uhost hand chan text} {
set q [lindex [split $text] 0]
::http::config -useragent "UserAgent"
set url [::http::geturl "
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
15000]
set data [::http::data $url]
::http::cleanup $url
regexp -- {>Hostname: <a href=".+">(.*?)</a></div>} $data "" adr
regexp -- {>Google Pagerank: <strong>(.*?)</strong></div>} $data "" nmbr
regexp -- {>Registrar</div><div id="reginfo_v">(.*?)<} $data "" regi
regexp -- {>Whois Server</div><div id="reginfo_v">(.*?)<} $data "" wserv
regexp -- {>Nameservers</div><div id="reginfo_v">(.*?)<} $data "" nserv
regexp -- {>Status</div><div id="reginfo_v">(.*?)<} $data "" stts
regexp -- {>Created</div><div id="reginfo_v">(.*?)<} $data "" crt
regexp -- {>Expires</div><div id="reginfo_v">(.*?)<} $data "" eprs
regexp -- {>Updated</div><div id="reginfo_v">(.*?)<} $data "" upda
puthelp "privmsg $chan :$q = IP: $adr | Google Pagerank: $nmbr | kaydı: $regi | whois sunucusu: $wserv | alan-adı sunucusu: $nserv | durumu: $stts | oluşturulma tarihi: $crt | son bulma tarihi: $eprs | güncelleme zamanı: $upda"
return 0
}