Susamlı Simit Tatlısı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
2 yumurta
1 çay b. irmik
1 su b. hindistan cevizi
2 çorba k. pudra şekeri
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ustasından un ölçüsü MANTOLAMAK İÇİN:
yumurta akı
susam ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
3 su b. su
yarım limon Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz, sıvıyağı döküyoruz. Sıvıyaları karıştırıyoruz. İrmiği, hindistan cevizini, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek yoğuruyoruz. 10 çorba kaşığı unu da ekliyoruz ve hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Hamurdan bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. Üzerine elimizle bastırıyoruz ve yuvarlak bir kalıpla kesiyoruz. Ortasına parmağımızla basarak bir delik açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Yumurta akını bir kasede çırpıyoruz ve hamurların üzerine fırçayla sürüyoruz. Susam serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Pişirdiğimiz tatlıyı fırından çıkarıyoruz ve sıcak şerbetini veriyoruz. Afiyet olsun. |