Amonyaklı Pasta
Malzemeler
bir kahve fincanı oranında eritilmiş margarin
2 adet yumurta ve bir kahve fincanı kadar toz şeker
bir kahve fincanı kadar süt
bir tatlı ya da yemek kaşığı kadar toz amonyak
bir litre kadar süt ve iki kaşık kadar un
2 kaşık kadar nişasta (yemek kaşığı önerili)
2 yumurtanın sarısı
bir buçuk bardak kadar şeker
bir paket vanilya Hazırlanışı
Amonyağı süt ile güzelce eritiyoruz. Akabinde, şekerimizi de ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz. Hazırladığımız bu karışıma yumurta ekleyerek yağımızı da katıyor ve tekrar güzelce karıştırıyoruz. Hamur kıvama gelene kadar karıştırmaya ve yoğurma işlemine devam ediyoruz. Akabinde hamurumuzu sekiz farklı eşit parçaya bölüyoruz. Pasta katları fazla olsun der iseniz, bu rakamı ve malzemeleri arttırabilirsiniz. Akabinde, iç kısmını ve kremayı ekliyoruz, kıvama gelene kadar fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun. |