Cevap: Günün Menüsü
Kremalı Limonlu Kemalpaşa Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 pk. kemalpaşa
5 su b. su
4 su b. toz şeker Kreması İçin
1 lt. süt
1 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. nişasta
2 çorba k. un
1 limon
1 su b. toz şeker Yapılışı
Şerbet için, suyu ve şekeri tencerede kaynatıyoruz. Kaynayınca kemalpaşaları içine atıyoruz ve yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Tatlıları cam fırın kabına diziyoruz. Tencerede kalan şerbeti de üzerine döküyoruz.
Sütü tencereye döküyoruz. Pirinç ununu, nişastayı, unu ve toz şekeri ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp, kaynamaya başlayınca içine limon kabuğunu rendeliyoruz, suyunu da sıkıyoruz. Altını kapatıyoruz.
Şerbetini çeken kemalpaşanın fazla şerbetini alıyoruz ve üzerine kremayı sıcakken döküyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Üzerini dilediğimiz malzemelerle süslüyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet Olsun. |