Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Eylül 2013, 17:40   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Milföy Hamurlu Talaş Kebabı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 kilo kuzu eti
600 gram kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
50 gram margarin 3,5-4 su bardağı kadar su
2 tatlı kaşığı keik
Yeterince tuz ve karabiber
Üzerine Sürmek İçin:
1 Adet yumurtanın sarısı

Hamuru İçin: Milföy Hamuru

Yapılışı
2 adet kuru soğanı ince ince doğrayıp tencereye koyduğumuz margarin yağında pembeleştirelim. Serçe parmağı veya kuşbaşı kestiğimiz kuzu etlerini ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencerenin ağzını kapatıp etler suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim. Tencerede etler bıraktığı suyu çekip de yağına binince salçayı katıp 1-2 dakika daha kavuralım. 3,5-4 su bardağı ile su ilave edip ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım. Pişmesine yakın geri kalan soğanları piyazlık kıyıp baharatlar ile birlikte tencereye ilave edelim. Etler ve soğanlar erime derecesinde iyice piştiği zaman tencereyi ocaktan indirip ince kıydığımız maydanozları ilave edip karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak soğutalım. Hazırladığımız milföy hamurunu kare şeklinde unladığımız tezgah üzerinde açalım. Hamuru 15X15 ebatlarında kesip ortalarına hazırladığımız içten koyarak bohça şeklinde katlayalım. Yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan