Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Eylül 2013, 17:30   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamburger Ekmeği Nasıl Yapılır?




Malzemeler:
2 bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı tuz
2 dolu tatlı kaşığı şeker
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 yumurta, çatalla çırpılmış
2 çorba kaşığı zeytinyağı veya başka sıvıyağ
2 dolu tatlı kaşığı yoğurt
¼ bardak su

Üzeri için:
1 çorba kaşığı susam
8 hamburger ekmeği

Yapılışı:
1. Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurta, yoğurt, yağ ve suyu karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Eğer gerekirse bu aşamada 1-2 kaşık su ilave edilebilir. Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki yumurta, yoğurt ve suyu karışıma ilave edip 2-3 dakika kadar yoğurun. Eğer gerekirse bu aşamada 1-2 kaşık su ilave edilebilir. Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

3. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin.

4. Hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üstlerine parmaklarınızla hafifçe bastırın.

5. 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.

6. Mayalanan ekmeklerin üstüne iki parmağınızla hafifçe bastırın ve fırçayla su sürüp azıcık susam serpin.

7. Önceden ısıtılmış 190° C fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan