Tavuklu Püreli Kabak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
4 kabak
300 gr. tavuk but
2 diş sarımsak
1 çorba k. domates salçası
1 su b. domates sos
1 tutam fesleğen
4 yeşil biber
sıvıyağ
tuz
karabiber
Püresi İçin:
2 patates
1 çorba k. tereyağı
1 su b. süt
tuz
Yapılışı
Kabakları soyuyoruz. 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz ve içlerini boşaltıyoruz. Kızgın sıvıyağda kızartıyoruz. Kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alıyoruz. Tavuk butu doğruyoruz ve tavaya sıvıyağ dökerek tavuğu kavuruyoruz. Biberleri doğruyoruz ve tavaya ekliyoruz. Sarımsağı ve fesleğeni de doğrayarak tavaya alıyoruz. Domates salçasını ve sosunu da döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Püre için, patatesleri haşlıyoruz ve bir tencereye rendeliyoruz. Tereyağı, sütünü ve tuzunu ilave edip karıştırarak pişiriyoruz. Kabakların geniş kısımlarının zemini kalacak şekilde boşaltıyoruz. Altı kapalı olan kızarmış kabakları servis tabağına diziyoruz. Kabakların içine tavuklu harçtan dolduruyoruz. Püreyi krem şanti torbasına doldurup üzerlerine sıkıyoruz. İçi boş olan kabakları da üstüne yerleştiriyoruz. Onların da içlerine tavuklu harçtan dolduruyoruz.
Afiyet olsun.