Limonlu Pilav
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
► 1 paket yasmin pirinç
► 1 kahve fincanı zeytinyağı
► 2 yemek kaşığı hardal tohumu
► 1 yemek kaşığı köri
► 2 adet limon suyu ve kabuklarının rendesi
► 1 avuç dolusu taze kişniş yaprağı, doğranmış
► Tuz
► Karabiber
► 1 sürahi su Yapılışı:
Derin bir tencerede 1 sürehi suyu kaynatın. Pirinci kaynayan suda 10 dakika haşlayın. Süzün. Zeytinyağını tavada ısıtın. Hardal tohumlarını ekleyin. Tohumlar patlamaya başlayınca köri tozunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. 1 dakika karşıtırarak pişirin. Haşladığınız pirinci bir kaseye boşaltın. Üzerine, pişirdiğiniz baharatları, limon suyunu ekleyip karıştırın. Afiyet olsun. |