Cevap: Günün Menüsü
Kabak Graten Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hepinize merhabalar,
Kabak yemekleri arasında ayrı bir lezzeti olan ve duruşuyla da misafir ağırlamak için güzel bir alternatif olabilecek kabak graten tarifi ile karşınızdayız. İçi kıyma ile doldurulmuş ve beşamel sos ile süslenmiş bu lezzetli yemek için malzeme listemiz ise şöyle,
1 Kg dolmalık kabak
2 domates
2 Orta boy kuru soğan
250 gr. Kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber, Karabiber, Tuz Beşamel sos için
250 ml süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Rendelenmiş taze kaşar peyniri
Tuz Hazırlanışı
Soyulup uzunlamasına ikiye bölünmüş kabakları, tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin. Çekirdekli bölümünü bir kaşık yardımıyla çıkarıp tepsiye dizin. Bir tavada kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun. Kabukları soyulup yine yemeklik doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Pişmesine yakın tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Kabaklarını içini bu karışımla doldurun. Beşamel sos için unu yağda hafif kavurun, sütü yavaş yavaş ve topaklanmaması için karıştırarak ekleyin. Tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.
İçi doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün. Üzerine rendelenmiş kaşarı ilave ederek fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. |