Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ANTEP FISTIKLI KATMER
8 çorba kaşığı antep fıstığı içi
250 gram kaymak
4 kahve fincanı toz şeker
400 gram Bizim Mutfak Un
2 çay kaşığı Tuz
1+1/4 su bardağı (240 ml) su
Tarif
Elenmiş un, tuz ve suyu hamur yoğurma kabında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla hazır yufkadan biraz daha ince olacak şekilde açın. Yufkanın üzerine sırasıyla toz şeker serpin, fındık büyüklüğünde kesilmiş kaymak parçaları ve antep fıstığı içi yayın. Zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
PAZILI MERCİMEK
Malzemeler
- 200 gr pazı
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Tarif
Öncelikle pazıyı, soğanı ve sarımsağı ince bir şekilde kıyın. Diğer tarafta yeşil mercimeği haşlayın. Sonra bir tavaya zeytinyağını alıp ince kıyılmış soğanları kavurun. Daha sonra sarımsak ve pazıyı, ardından da küp doğranmış kırmızıbiber ve domatesi ilave edin. Üzerine bir miktar sıcak su ekleyin. Malzemeleri soteledikten sonra haşlanmış mercimeği ekleyip tuz ve karabiberle lezzetlendirerek servis yapın.