Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ağustos 2013, 15:56   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ev Yapımı Cantık




Malzemeler
1 bardak ılık süt
Yarım paket yaş maya
Yarım bardak sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı
Aldığı kadar un (Yumuşak olacak hamur)

Üst harcı için:
250 gr kıyma
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet soğan
Maydanoz
Salça
Karabiber, pul biber, tuz
Sıvı yağ

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kaşar peyniri dilimleri

Yapılışı
Ilık sütte maya eritilir. Diğer tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Harcı için soğan ve biber ince ince kıyılıp sıvı yağda kavrulmaya başlanır ve kıyma eklenir. Suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Salça, domates, maydanoz, tuz ve baharatlar eklenip biraz da su ilave edilir. Suyunu çekene kadar sotelenip pişirilir ve soğutmaya bırakılır. Hamurlar bezelere ayrılıp resimdeki gibi şekil verilir. Hamurların üzerine önce yumurta sarısı sürülür daha sonra kıyma yayılır.170 derece fırında pişirilir. Pişmek üzereyken üzerine kaşar dilimleri koyulup eriyene kadar bekletilir. Tepsi fırından çıkınca üzerine havlu örtüp bekletilir ki yumuşak olsun. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan