Tavuklu pirinç salatası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 haşlanmış tavuk göğüs eti
2 domates
2 sivribiber
2 kornişon turşu
6 dal maydanoz
6 dal dereotu
2-3 dal taze nane Sos
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Domates, sivribiber, dereotu, maydanoz ve naneyi yıkayın. Dereotu ve maydanozu kıyıp naneyi yaprak yaprak ayırın. Domatesleri dilimleyin. Sivribiberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Kornişon turşuyu dilimleyin. Sos için bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve kırmızı pul biberi karıştırın. Geniş bir kâsede pirinç, tavuk eti, domates, sivribiber, kornişon turşu, maydanoz, dereotu ve naneyi harmanlayın. Sosu üzerine gezdirip tekrar harlanmayın. Servis tabağına alıp servis yapın. Afiyet olsun. |