Bundan daha önce gss ilgili bir anımı aktarmıştım şimdi ise GSS borcu çıkarılmış olan ben ve benim gibi mağdurlar için yazıyorum.
GSS nedir ? İlk önce bunu tanıyalım öğrenelim. Çünkü son zamanlarda bu kısaltmalardan dolayı herşey birbirine girmiş durumdadır.
GSS nin açılımı : Genel sağlık sigortası
Kimler yaptırmalı ? : Ülkede 25 yaşını geçmiş tüm insanların (Özellikle işsizlerin) yaptırması gereken (Daha detaylı öğrenmek için kendi sitesine gidilmesi gereklidir) bir haraç dahada resmileştirilerek Prim Ödemesi denilebilir.
Şimdi gelelim sorunlarımıza .
Bu primi ödeyerek elimize ne geçicek ? Devlet hastanelerden yararlanma tam anlamı ile değil tabiki belirli bir düzeyde indirim. Yani sen işsizsin ve Allah korusun hastaneye gitmen gerekti senden daha az para talep edilecek . Özel hastanelerden faydalanamayacaksın…
Peki bu sigorta beni emekli edecekmi ?
Hayır öyle birsey düşünülmemiş ödemelerini yıllarca yapacaksın ölene kadar ve asla emekli olamayacaksın.Peki isteğe bağlımı ? Değil tabiki mecbursun ödemeye.(Zorunlu).
Ödemedim yada ödeyemedim ne olacak ?
Sen işsiz yada parasızsan ve bu sigortayı ödeyemiyorsan sana Asgari ücretin iki katından Prim borcu cıkartılıyor ve her ayda faiz alarak yükseliyor bu durum.(Neden asgari ücretin iki katından hesaplıyorlar onuda anlamış değilim cezaya gelince asgari ücretin iki katını baz alıyorsun ama vermeye kalkınca asgari ücreti baz alıyorsun … :? )
Devlet faiz alırmı ?
Alıyor abi işte az önce yazdıkya …
İşsizim param yok biraz para geçiyor elime oda ekmek su gibi temel ihtiyaçlarımı karşılıyorum derseniz ?
Bizene kardeşim yeme ekmek içme su paramı öde ….
Peki neden mecburi bu sağlık sigortası ?
Sanırım Ssk yada buna benzer sosyal kamu birimlerden biri açık veri genel bir çözüm bulunması icap etti . (Tahminim)
Evime icra gelirmi ? Gerçi evimde yok.
Gelebilirler icraya devlet bu affetmez . Sonucta senin arkdaşın dostun koruyanın ailen değil koskoca devlet var karşında gelebilir her an …
Ne yapmak lazım ?
Bu sigorta olayını isteğe bağlı yapmak lazım eğer isteğe bağlı olmaz ise 1,5 milyon insan ayağa kalkacak netice olarak da bu öfke Oy Sandıklarında belli olacak .
İşte bu yüzden siz GSS borcu ödemeyenler biraz daha düşünün teğetmi geçtik tam ortasından mı vurulduk ?
Sizinde bilmediğiniz bir borcunuz olabilir, halada haberiniz olmayabilir. Emin olup GSS Borcunuzu Öğrenmek İçin
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
22:00 – 02:00 Saatleri Arasında Site Hizmet Vermemektedir.